Wednesday, January 30, 2013

Wordless Wednesday : Kereta Sewa

Since hubby decided to join us back to KK next week, tiket pun baru beli.
So now.. we need to look for a car for 1 week usage in KK!
If hubby is not going back, kami tumpang ja kereta sepa2 di KK... hihihi...
Kalau sdh last minit, banyak yg fully booked sdh! *sigh*

Tuesday, January 29, 2013

Her 56th!

Not feeling well today. In fact, since yesterday.

FLU + feverish!

Tidak apa la FLU skrg... jgn FLU time CNY nanti.. hehehehe

I guess I just share some photos during my mom's birthday last Thursday.

Birthday cake baked by me and mom!
I really need to improve my cake deco la!



Yup, it's a Red Velvet Cake!
Taste good! Hihihihi
THANKS mom for everything!! We love you always!


Friday, January 25, 2013

Bila HP Tertinggal!

Apa  korang rasa kalau HP korang tertinggal kat rmh??

Nak patah balik rumah amik HP tak??

Rasa nak jerit tak??

Rasa nak nangis tak??

Rasa serba tak kena tak??

Rasa separuh jiwa ku pergi tak???

Alahaiii.... kenapa la HP aku bleh tertinggal ni!! Tu la.. charge lg HP tu sebelum gerak pagi td!! Tak nak dah charge HP pepagi! Selalu tertinggal! Hari tu pernah tertinggal gak tapi hari tu baru je gerak. Masih kat area rmh lagi. So, patah balik ambik HP tu... 

Tp pagi tadi, bila dah sampai ofis baru perasan HP tertinggal! Wuarghhh... rasa nak nangis! Dah la ada apppointment nak hntar PMC kat kawan. Aduiiii.... 

Nasib baik aku tau kawan tu mmg jenis cek email ofis, Secretary la katakan.. so, aku email je la. 

Ngan mak and hubby pun aku dah bgtau HP tak bawa hari ni.

Tapi, hidup rasa tak complete kalau takde HP!! Huhuhuhuhhu... 

Kat ofis, FB kena block. So, mmg ber-FB dari HP jer. Tapi, bila HP tertinggal... rasa mcm tak ber-connect je ngan dunia luar! Statement poyo!! Hahahaha..

Cakap pasal HP, tiba2 jeles je ngan org2 yg ber-Samsung Note... rasa mcm nak upgrade jer.. tp takpe la.. BB aku msh berfungsi dgn baik sekali. So, sila berjimat-cermat! Hehehehe..

My BB yg dah almost 1yo!

Kawan2 Sabahan, sila abaikan entry yg ber-slang KL ini.. jiwa sgt kacau tiada HP di tangan! Wuargghghghghgh...

Psst.. Belle, kalau ko balik rmh lunch nnt, tlg ambil HP sia... hahahahaha..

Wednesday, January 23, 2013

Wordless Wednesday : Withdraw Paypal

Finally, I have the 'guts' to withdraw my paypal! Hihihi
Macam biasa la, amount bukan lah banyak sangat tp soalan biasa juga mau tanya..
Siapa bagi duit free??!!
Kau ada??!! Ho ho ho..

Selain Nuffnang, paypal pun tabung online saya!
Duit ni mmg 100% hasil taip menaip menyiapkan paid post..
Sudah lama tidak buat paid post.. Mau start balik la! ;p

an acorn is a chav --> sila abaikan ;p


Salam Maulidur Rasul to my Muslim friends. ^_^ 

Tuesday, January 22, 2013

The Bodyguard

As I read Mia's entry about gambar lama, it really makes me flash back my uni's life too. 

So, I checked my external hard disk if I've scanned any old photos during uni. Sgt la free kan.. hihihih..

And I found this.. 

from left : Patrick, me and Syam

Being in the same major - Corporate Communication, these two guys have been with me since my day 1 in uni. We really make good friends up till now. They are also Sabahan. Patrick from Sipitang and Syam from Sandakan.

And because I always tumpang motor c Patrick, ramai juga yang salah faham. But I just ignored them all. Dia kasi tumpang pun sebab mau tiru assignments!! Oppsss... Smart-copy ok! *wink*

Lagi satu, motor c Patrick ni bukan calang-calang motor... 


Apa saya bilang... se-mart motor dia! Apa tidak, semua pandang2 jeling2.. Hihihi...

Do you have Bodyguards??

Monday, January 21, 2013

My 1st peplum!


Sana sini org tayang peplum masing2. 

Padahal my first peplum was in 1989! Kamu ada? Hihihi..

It was tailored by my aunt's babysitter next door. :)

Meaning to say.. fashion trend 80an dtg balik.. 

Parent siapa-siapa yang msh simpan baju-baju 'antik' sila jgn buang sbb fashion tu akan 'naik' balik.

So, bleh melaram dgn baju antik masing2.  LOL

Tapi, masih muat ka? ;p

Btw, it was my bro's 6th bday on the pic above. *wink*

Sunday, January 20, 2013

Main puzzle


From my observation, my son is very good in puzzle. He has all the patience to complete a set of puzzle. After few times of doing the same puzzle, he is able to finish them very fast. Just like the mother! *grin*

Unlike his brother, looks like my daughter doesn't have the patience in puzzle. She will throws all the puzzles. She will disturb her bro while her bro busy completing a puzzle. She will even bites them! Apa lagi.. Menangis-nangis la c abang mengadu! *geleng kepala* Perhaps she is still small. Belum pandai lagi.. Kann..

How bout ur kids?


Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Friday, January 18, 2013

Door

Dear Allah, please lead me to the open door..

Thursday, January 17, 2013

TAMOXIFEN

TAMOXIFEN
My must-consume 'supplement' for 5 years as advised by doc! Phewww...
It cost me RM150 per box per mth
And I have stopped taking it for months. *sigh*

A BIG THANKS to my one of my blog reader who is following my BC journey. She is also a BC patient and eventually we become friends thru email and BBM. I finally met her yesterday, only for few secs. 

She gave me a box of TAMO foc as she can easily getting 'stocks' from her hosp with foc too. THANK YOU SO MUCH KAK! I OWE YOU!  We'll find time to meet up ok. *wink*

Can't wait to see doc on 27/2 at HKL. Yep, I changed hosp already. Hope they will do the necessary scanning as it should be done 3mths ago. :(

Punya la sambil lewa kan saya! Hmmm...

Wednesday, January 16, 2013

Wordless Wednesday : Kim Anderson

I used to loving these couple photos since schooling
And I know I still do!
I just found out that they are actually photos of Kim Anderson.

Tuesday, January 15, 2013

Nasi Ayam Goreng Kunyit

Satu minggu satu kali mesti lunch dgn Nasi Ayam Goreng Kunyit ni SEBAB :

1. Paling economy di area ofis - RM5 (kalau tapau nasi campur confirm >RM5)
2. Dimasak on the spot - fresh dan panas!

Maka, ramai la yang sanggup beratur panjang tapau nasi ni. So, kitaorang kluar awal utk mengelakkan beratur lama. Hihihiih

Nasi Goreng Ayam Kunyit

Tapi takkan mau melantak ni ja hari2 kan.. boring wey! So, seminggu sekali cukup la! Hari2 lain, diet! ;p

Monday, January 14, 2013

Collecting Fridge Magnets

Ok... memang sangat2 ketinggalan!! Orang lain sibuk collect and bertukar-tukar FM, saya baru skrg nak start ber-FM-FM ni.. haizzz...

Dulu jarang p bercuti-cuti. Peti ais pun kecil saja! Huhuhu..

Since Hubby dah keja dgn travel agency. Chances tinggi la bergerak  ke sana ke mari... So far, dah 2x travel dalam masa 3 bulan. P Hatyai and Kepulauan Riau. Bali in March. Looking forward for more places in future la! Hihihi..

So far, ini saja yg ada... yg belah kanan tu semua inbound-vacay. Ok jg apa! 

Most of them given by friends. Personally, I love map-type of FM. :)





Next month balik KK, nak beli Sabah pnya FM. Sungguh tak patut bila tanah tumpah kelahiran sendiri pnya FM takde dlm koleksi!

Btw, kalau korang nak travel dengan plan ansuran bulanan, sila hubungi Smilevision2u di talian +603-9283-4480 (Nuzir).

Friday, January 11, 2013

Jumpa Aaron Aziz!!

Malam tadi saya perasan jadi remaja semula! Semuanya gara2 Aaron Aziz!! Hahahaha...

Malam tadi episod terakhir drama Adam Hawa. Ramai jg yg tengok drama ni kan? Kadang2 ada jg ter-miss tgk sbb anak2 mau layan kartun. So, terpaksa layan d ofis time lunch. Hihihi..

So, malam tadi bersempena dgn episod terakhir drama ni... saya ternampak Aaron Aziz update status FB dia tulis mcm ni...


Hah kannn... mesti la saya serbu! Sebab ofis saya dkt saja dgn tmpt ni. Cuma kena tunggu sampai jam 10pm la. Kebetulan ada member ni ajak p Sogo after office. 

So ptg semalam, member ni jemput saya di office pastu direct p Sogo. Cari apa yang patut saja. Tak tengok pun benda lain. Dalam masa setengah jam terus kluar dari Sogo. Hahahahah...

Tepat jam 8pm sdh berada di Restoran Kari Kepala Ikan Kampung Pandan, Jalan Yap Kwan Seng. Ingatkan mau dinner di sana. Tapi, semua meja sdh full!!! Rupa2nya, meja2 tu semua utk fans' club Aaron Aziz (Aaronators).

So, beli makan minum dan makan di kerusi luar tu saja la sambil layan promo drama yang menggantikan drama Adam Hawa iaitu drama Sehangat Asmara lakonan Adi Putra & Rita Rudaini.

Ni kejadian bila Aaron Aziz drive masuk. 

10 minit sebelum jam 10pm, seorang demi seorang pelakon Adam Hawa sampai di lokasi. Aaron Aziz sampai bila drama start. Orang semua dah tak tengok drama ok. Semua tengok para pelakon je termasuk la saya. Hihihii..

Keadaan jadi tak terkawal. Huhuhu
Banyak gambar tak terang sbb Aaron Aziz banyak bergerak. Haizz...
Jeles sbb budak ni dpt ambik gambar dengan Aaron Aziz

I think Dazrin lebih cute di luar! ;p
Lepas habis drama, para pelakon berucap sikit pastu bergambar kejap pastu bla... huhuuhuh
Kalau ikutkan hati, mmg tak puas hati sbb niat utk ambil gambar dengan Aaron Aziz tak kesampaian. cuma mampu tengok dia dari kejauhan saja.

Gambar atas : Sebelum berebut2 tgk Aaron Aziz
Gambar bawah : Selepas berebut2 tgk Aaron Aziz
Me, Lin and Lia (tudung hitam)

Lain kali, jumpa lagi Aaron Aziz! Ehem ehemmm....

Kan perasan remaja bila buat hal2 mcm ni! Hahahahaha...

Thursday, January 10, 2013

50 ways to take a break


I will...

1. Listen to music
2. Take a nap
3. Write in journal
4. Write a letter
5. Shopping / window shopping

 

Wednesday, January 09, 2013

Wordless Wednesday : Visiting vs Riding

Photo taken from CathJ's blog
From left : Tunung, me and CathJ
A visit to CathJ's house with mission! Hihihhi...

One of my goals this year is to be able to drive!
Obtained my P a year ago and that was the last time I drive. Pheww..
So after we came back from CathJ's house, I started my ride-lesson.
Thanks to Cikgu Tunung! You're the best! :D

Tuesday, January 08, 2013

Goat in Snake 2013

It's been a while since my last horoscope readings. Dulu time remaja, suka baca horoskop walaupun tidak percaya sangat. Hihihi..


Siapa tahun kambing angkat tangan?? Saya!! Jom baca...


Born in: 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003
Best Compatible : Horse (I guess I have found my true love!)
Compatible : Goat, Rabbit, Pig
Not Compatible: Ox

The basic character of a person born in the year of the Goat is that he/she Elegant, Gentle, Caring, Faithful, Down To Earth, Hardworking, Sure-Footed and Honest person. The person is also very Artistic, Innovative and full of fighting spirit in whatever he/she does. However, the person is often Stubborn, Inflexible and Hard Headed, he/she will not submit to anyone unless being very sure that it is worth the effort to listen. 

The person is gifted with success in whatever he/she does; especially with the guidance of the Wise Man. However, there is a need to be able to be open to positive feedbacks and willingness to learn from others. 

There are quite a handful of “Disastrous” Stars (凶星) surrounding you and only a handful of “Lucky” Stars (吉星) to be of much help for you this year. In view of this situation, you need to be extra careful with everything that you do. Always prepare in advance and include contingency and backup plans to support you. You will need to study and plan very carefully whenever business and financial related investments are concerned. There will be many head on clashes with others, thus, try as much as possible to remain calm and avoid direct conflicts. Also try your best not to be involved in any mediation for others’ problems; staying out of it will be good for you. 

Love Life will experience minor hiccups this year, thus it would be good to lower down your pride and discuss calmly with your partner to settle relationship issues. Be very patient and build up your endurance, most importantly, learn to take a few steps back before you make crucial decisions so that you will be able to see the bigger picture. Learn to control your temper with anger management techniques.

You will not have much of a health problem; rather, you may need to pay attention to your mental stress level and learn to adjust accordingly to distress yourself. Give yourself some space to breath easily and relax your mind. 

Monthly Forecast Table for 2013

JanuaryGoodAprilNormalJulyGoodOctoberBad
FebruaryGoodMayBadAugustBadNovemberNormal
MarchNormalJuneBadSeptemberBadDecemberNormal

Master Rayden's Advise For Those Born In:

1931Health is poor and excessive worrying will worsen it. Take time to rest and relax
1943Health is poor, treat minor sickness to prevent big problems ahead
1955Gambling addiction is a problem, do learn to control your habits and seek help if needed
1967Work your way up the slowly and steadily. Don’t go for short cuts
1979Control your emotions because it will lead to sudden explosion of anger. Take a short break and learn to release the stress level in you. Don’t bottle up your stress. 
1991Rest when it is time to do so, fatigue will lower your concentration in your studies

Overall, I guess I will be in 'tough' year too this year.. God, give me strength!

Click here to find out yours. Happy readings. ^_^

Monday, January 07, 2013

CNY Countdown begins!


In ONE month, I will be flying back to KK!!! I will be in KK from 6/2 to 18/2. Ini kali la! Balas dendam! LOL

Sangat excited mau balik KK this time sbb :

1.  Last year, we didn’t  go back to KK AT ALL. Maka tercipta la sejarah. Biasanya, tiap2 tahun mesti balik even once.

2. My last CNY family gathering was in 2009! Rayyan was only 4mths old that time. *sigh*

3. My lil daughter never celebrates CNY with my family yet.

4. Attending my closest cousin wedding on 2nd day of CNY

5. Bloggers meet up with dress code! (Sis Mouren, kasi atur sampai jadi! Hihihi)

Macam biasa, setiap kali balik KK mesti banyak urusan seri paduka baginda. Tight schedule!  11 days in KK seems not enough huh?!

First thing first, shopping for CNY must be done first. ^_^

p/s : entry without image? Huhuhu... 

Friday, January 04, 2013

Rayyan 2nd year kindie

So far, these three days, we did not face any problems to wake Rayyan up in the morning and no drama (menangis la apa lagi) at all. In fact, he was looking forward to go to school. Even me and hubby did not apply any leaves to wait for him outside the kindie on his first day. Good boy kan?

His first day!

I wonder why is Rayyan is sitting with girls! Ahahaha..

It's the orientation week and they can go back after two hours. Sesi sual kenal la katakan..

Taken this morning. He was actually waving at me.
Muka dia mmg bikin kesian but I know he is ok.

Btw,  being in his 2nd year, the monthly fees has increased from RM120 to RM150 per month. Total up, the school fees are still almost the same as last year. I bet I will have to pay RM180 per month next year. Might enrolling my daughter for kindie also next year... Ini kali la... *sweating*


Can't imagine that I have to register (online) him for Primary 1 as early as 2 years in advance which is this coming March!! I got 2 schools in mind at the moment tho. 

Alahai.. anak2 semakin besar.. kita semakin tua! Hihihi..

Thursday, January 03, 2013

Melancong dengan easy payment plan!


Nak jerit sekali lagi… it’s 2013! Cepat masa berlalu kan.. ye saya tau! ;p

Bila blogwalk baca azam kawan2.. mostly semua nak gi travel or vacay.. ada yang nak sebulan sekali travel.. wow! Honestly, sebulan sekali nak travel, mmg saya tak mampu! Huhuhu…

So, cukup la azam saya utk travel at least sekali dalam setahun.. kalau boleh, trip setahun sekali  tu biar la trip  cuti-cuti-bukan-malaysia.. Negara seberang pun takpe.. hihihi…

Last year, saya ke Singapore. This year, kalau takde aral melintang, InsyaAllah bulan Mei nnt! Pegi mana? Jeng jeng jeng… biar la saspen! ;p

Sebelum ni, saya lebih suka urus sendiri hal2 percutian (ceh! Macam la sebelum ni saya selalu travel! Hahaha). Dari hotel, ke transport, ke makan.. semua hasil carian google. Ada sesetengah org pula lebih suka book ground pakej melalui travel agent. Ye la.. malas nak pening2 kan kepala kan.. 

Tapi sekarang ni, sejak Hubby dah kerja dgn travel agency, saya kena la support dia kan… So, kena la amik pakej ngan dia… heheheh… Kalau dia bg pakej mahal, saya reject cari lain! Oppsss…. 


Biasa nya kalau book melalui agent, kena bayar brp % deposit utk secure booking pastu balance kena bayar sebulan sblm depart. Opsyen lain yang di-offer oleh Smile Vision Holidays ialah… Easy Payment Plan. Alaa.. ala2 ansuran bulanan kalau beli barang tp yg ni travel la. Kalau org sabah bilang, CCM! LOL


Personally, ok jg idea easy payment plan for travel ni. Bayar amaun ansuran selama bbrp bulan yang telah ditetapkan/dipersetujuhi, pastu travel. At least, takde terasa beban nak bayar lumpsum sejumlah amaun besar utk travel. Setuju tak?

Untuk makluman lanjut, sila call Smile Vision Holidays : 03-9283 4480. Cari Nuzir dan sebut nama saya utk diskaun! Hahahah… yo-yo-oo je saya nie! ;p 

Wednesday, January 02, 2013

Wordless Wednesday : Back to school

It's Rayyan's 2nd year kindie this year
and he is very excited to tarik his beg to school. *wink*
We managed to persuade him for half a year for this trolley bag.
Harap2 tidak patah sebelum masanya. LOL
Oh if you wonder.. the beg only cost me RM21 at Haniffah Jalan Masjid India.
All the best Rayyan!