Wednesday, March 06, 2013

Daftar Anak Masuk Tahun 1 Sesi 2014/2015


Pengumuman

Untuk anak-anak yang lahir pada tahun 2007 dan 2008, ibubapa sudah boleh membuat pendaftaran kemasukan Murid Tahun 1 utk sesi 2014/2015.

Rayyan saya lahir thn 2008. Darjah 1 thn 2015.

So, yeahh.. parent yg terlebih excited nak daftar sekolah anak! Heheheh..

Utk sekolah2 di area KL, sila pergi terus ke sekolah ‘idaman’ anda. Isi form dan bawa dokumen2 (original dan Photostat) berikut:

1. Surat beranak anak
2. Kad pengenalan ibu bapa
3. Bil utiliti (air/api/astro)
4. Sijil Kahwin (bergantung kepada sekolah)
5. Sampul surat beserta setem 60sen

Utk Rayyan, dah settle pagi tadi! Sekolah tak minta pun sijil kahwin. Saya pula lupa bawa sampul surat+setem (tak tau pun kena bawa), nasib baik sekolah boleh settle kan dgn bayaran RM2. Tak kisah la. Malas nak buat 2x kerja! Ada sekolah yang tak sediakan ‘servis’ ni. So, ibubapa kena turun naik pejabat sekolah la.

Rayyan murid ke 80 mendaftar kat sekolah ni

Pihak sekolah akan cop kat belakang surat beranak anak utk pengesahan pendaftaran. Surat pengesahan penerimaan kemasukan sekolah akan mula diposkan kepada ibubapa pada bulan Julai 2014.


Utk area Selangor dan Putrajaya, kena daftar online kat link di bawah pastu print slip bawa pulak ke sekolah berkenaan.


Lagi cepat anda settle bab2 pendaftaran ni, lagi cerah peluang utk masuk ke sekolah yang dipilih. Terutama kalau nak  masukkan anak ke sekolah cina. Dengar kata cepat penuh!

All the best utk anak2 kita!

8 comments:

  1. Sama umur anak kita bah.....thn 2008 jd sikul darjah 1 thn 2015.....belum buka lg pendaftaran klu sini kk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. *hi-5* Sy rasa sana kk nda la terlampau awal registration dia..

      Delete
  2. Baru pula sa tau mo daftar anak dengan awal sekali. Bagus la suda mendaftar. Confirm Rayyan boleh masuk sekolah tu kan. Tidak suda banyak mo pikir :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. awal betul kan? tp bagus la.. nda pyh pening2 kalau last minit. nda psl2 naik turun ofis kementerian pelajaran. huhuhu

      Delete
  3. saya dgr pun gitu..cepat penuh kunun kalau sikul cina

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe sbb sikul cina nda bnyk compare tu SK ba kan.. ko sdh decide mau hntr Gabriel msk sikul mana? hahaha..

      Delete
  4. skrg senang online je kan...
    di tempat saya pon sama..tgh open registration..

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p