Wednesday, March 13, 2013

Day 13 - Early Memories

I tot I wanna skip and revise this topic. But then, I managed to recall some memories after reading Mia's lipan story. hehehehe...

So here you goes, some of my early (mau ckp earliest tu tidak la!) memories in random.. 

Lovebite by lintah!!! Can't really recall when was the incident. But it should be before i was 9yo. Budak bandar masuk sawah.... suka la c lintah! Bila nampak ada benda hitam di kaki, wahhh nangis2 and jerit2 panggil 'maaaaaaaaaammmmyyyyyy'!! I think that should be my last time playing at the paddy field! Sadis!

Loving my dad's kampung at Tenom. Mom said we went back to dad's kampung by train few times when I was still toddler. But my last memory at Tenom was when I went back there for the last time before dad left us. I still remember we have to park our car far outside the kampung. Kereta tidak dapat masuk. Jalan tidak la jauh betul. Tapi kena reda sungai berbatu2. Rumah kampung beratap daun nipah dan berdindingkan bulu. Jari kaki terluka sbb tepijak bhgn lantai yg bulu tajam. Masih ingat rasa pedih tu luka bila mandi di sungai. Tapi mandi-manda di sungai mmg best! Ada 'kolam' semulajadi. Ada air terjun mini dari bukit. Jarang dpt mandi sungai sbb kampung my mom tiada sungai! huhuhuh...

The only kindie photo I have!

Broke my arm at home sebab buat aktiviti lompat c katak lompat yg extreme! Sempat kena tempiling/pelempang dari my dad before he sent me to the hospital. Due to warded for almost 1 mth at the hospital, I was not able to attend my kindie graduation day! Maka, tiada la gambar saya pakai tupi time kindie!! Wuarghhhh...

Keberatan beg!! Hahahah

Took 'MC' from school with the intention to avoid my dad from noticing my wounded elbow! Gara-gara Tejatuh time main! LOL

I guess that's all la.. Kalau tidak, lagi banyak ingatan2 yg 'menyedihkan'... Hmmm...

9 comments:

  1. Seronok juga bila di ingat kan...but at the sometimes menyedihkan juga ...huhu.. kenangan-kenangan...

    ReplyDelete
  2. Honestly speaking kecil2 se jajal oh hehehe btw talking about lipan, time se di uitm and time hujan2 tu lipan masuk skirt baju kurung se and gigit me kena jab terus keras bah my body ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. i guess semua pun jajal time kicil.. hahaha... hah??? ya ka?? aduiii... nasib nothing major jg..

      Delete
  3. byk ingatan sa time kicil tapi mcm mls mo ingat ni. hehe. btw ko time kicil sama btl ngan si sumandak kicil ko kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun sikit mau skip ni topic sbb malas mau ingat.. hahahah... owh.. ke mana tumpahnya sup kalau bkn d nasi urg bilang. hahahahah

      Delete
  4. Jajal pulak ko a'a masa kicil2 smpi patah tangan...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah... iya ba mia! bila sdh basar, krg sdh tu jajal.. hehehe

      Delete
  5. adui... muka kau mcm gigirl kau oh hihihihi....

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p