Thursday, March 14, 2013

Day 14 – If you won the lottery


Won lottery means juta-juta la duit saya ni kan.. heheheh..


First and foremost, settle ALL my debts – PTPTN, credit cards, hire purchase loans.. Semua org pun mau debts-free kan?!

Fulfill mom’s dream – to build house on her piece of land at Kuala Penyu. She has warned me not to dispose the land as it has been inherited for dunno how many generations.

Round the world with family special to my dream destinations.

Saving for kids’ education. So they can say no to PTPTN!

Business - actual shop!

Charity - donation to breast cancer association, cleft lip and palate association, etc

Ermm... thats all I can think of at the moment. Duit yang berjuta-juta lemon tu mesti cukup kan utk semua list di atas! Hihihihi.. 

Won lottery tu mimpi saja la. Won cash RM100 pernah la! *wink*

Btw, Happy Birthday to my colleague, Lin. My partner in crime juga ni. Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan dikurniakan kesihatan yg baik. Amin. Nnt aku belanja McD/Ayam Penyet eh! Ko jgn la touching2 pula! ;p

Not forgetting, Happy Birthday to Angel too! Take care and God bless.. :)

12 comments:

  1. Hepi birthday utk ko punya kawan2...hehe

    ReplyDelete
  2. Kalau ko kaya ko bwk sia jugak aa jalan2 hihihi....

    Sebak sia...uhuhuhu... tq so much.. :D

    ReplyDelete
  3. Saya pun pernah terbayangkan sekiranya menang berjuta-juta ringgit. Of course, travel around the world with my family and bf. Nak pergi USA, Greece dan sebagainya. Tapi bukan saja tue, nak beli landed house of course. Tak kira terbang sejauh mana pun, I wish to have a place I call my own home sweet home. Nak buat business juga tapi tak tau business apa pula. Charity also which i did monthly =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Landed house is a must! :D Wow, good one diana! I have to start contributing also la.. no need to wait for lottery! hahahaha

      Delete
  4. wah, trus sy pun berangan-agan ni..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah.. angan2 mat jenin la kita ni kan.. hahahah

      Delete
  5. Heee...hutang kasi settled dulu kalu sa. Lepas tu bru sa duduk2 minum kupi sambil makan kui pisang and pikir apa mau bili. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2x5 laitu.. utang misti mau settle duluan.. hehehe

      Delete
  6. sa tunggu ja la ko menang lotery aa sis. hahahhahaa. sa mau tumpang sikir hohoho

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p