Tuesday, August 20, 2013

Raya with Friends

Walaupun raya tahun ni ala kadar saja, alaa.. tiap2 tahun pun ala kadar saja.. hehehe... tapi raya tahun ni rasa enjoy pula. 

Honestly, mmg tidak pernah buat open house pun, tapi kalau ada kawan-kawan yang mau datang beraya di rumah, saya sgt berbesar hati. Lagi satu, saya jarang2 p beraya rumah  kawan-kawan. Ntah la kenapa. Segan kot kecuali dgn geng keras! Hehehhe...

So this year, kemeriahan terasa bila...

Raya Ke-3 : family uncle dari Gombak and anty dari Jln Klang Lama datang beraya di rumah. Tiada ambil gambar pula. huhuhuh

Raya Ke-4 : geng keras, Tunung & family and Belle & son datang beraya di rumah. 

C Belle pakai baju kurung terus buat tuan rumah segan silu! Hahahah



Raya Ke-11 - saya p beraya di rumah Tunung pula di Puchong.

Ni group yang tidak sabar tunggu bulan 3 thn dpn! Hihihihihi

Mggu ni, p beraya di rumah Lin pula.

Betul-betul terasa meriahnya Hari Raya bila kita jemput-menjemput dan kunjung-mengunjungi di Hari Raya! Padahal bila-bila masa pun boleh ja datang lepak di rumah, cuma tiada la kuih raya, lemang, nasi impit, ketupat palas... lain la feel dia kannn....

17 comments:

  1. Wahhhh sempoinya!! Teda baju kurung, teda kebaya.. you guys rock!!

    ReplyDelete
  2. Sioknya!!!! I wish I could go visit my friends too during Raya. Siok bah makan kuih Raya ni. :D But my geng keras semua di KL. Aiee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oppss.. geng-nda-brp-keras pun buli baitu.. hehehe

      Delete
  3. Selamat Hari Raya to you just! maaf zahir dan batin.
    *ala kadar lebih dituntut..(aku juga sudah start ikut term ala kadar.haha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.. ya ya.. ngam! ala kadar pun yg penting happy ba kan.. :)

      Delete
  4. mmg meriah klu beraya dgn geng keras...huhu...:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya ba julie.. kalau sy blk kk, paling2 1 rmh kwn ja sy p beraya.

      Delete
  5. Moi, this sunday kita serbu rumah c Lin pula.. hehe!

    Note: Blog sia lama x dihapdet..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya moy... ba, hapdet la.. kasi msk gmbr raya. hehehe

      Delete
  6. Selamat hari raya to u, maaf zahir batin.
    Sini KK belum lagi saya beraya ruma kawan kawan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasanya p rmh family2 seja kan.. :)

      Delete
  7. Ketawa sa baca ko blang c Belle pakai baju kurung trus segan hahahahaah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha betul ba sis.. pnya sia segan bila c belle pakai baju kurung.. hahahahah... sepa tuan rmh ni?? bingung skjap! hahahahaa

      Delete
  8. ada dua orng ranau.. bedekat2 lagi kampung kami tu

    ReplyDelete

You're 'bout to corner... ;p