Monday, September 08, 2014

Son's 6yo-Kindie Folio

Walaweee... 6yo kindie kids sudah kena suruh buat FOLIO???!! Juling mata sekejap... Apa la yang budak2 ni tau kann.. 

A simple folio.. where it should include info of student's parent, place of birth, intro of the place of birth, state flag of the place of birth... Hmm..  

The students were given a month to submit their folio which the due date supposed to be on 29 Aug 2014. Sempena bulan kemerdekaan la I think kann.. Menanam semangat patriotik di kalangan murid-murid gitu kann...

Macam besa.. last minute sudah baru mau start buat.. Luckily the due date was extended to another week due to the kindie was closed for a week as there were 2 students in the kindie were infected with hand, foot & mouth disease! Oh myyy...

After 2-struggling-weeks.. biasa la budak2, buat sikit sudah penat itu tangan.. satu hari buat sikit, besok dia sambung lagi... Ahaha...

Folio in da making..
Thanks to daughter too yang sibuk mau lekat2 itu bunga raya.. Heheheh... 

So, here's the final completed folio!


Good job son! Dengan bangganya, handed to his teacher aar.. Hahaha..


14 comments:

  1. hehehehe....finally kan.... berapa si koko dpt markah moy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. teda markah pun.. ntah pula kalau tggu hjg tahun..

      Delete
  2. Bertungkus lumus bah dorang buat .... :)

    ReplyDelete
  3. wahhh sis... cntik tulisan c rayyan.... big congrats.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buli la for 6yo pnya budak kann.. heheh..

      Delete
  4. kesian budak2 skrg ni, byk kerja rumah haha. mcm kita dulu main ja tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lgpun skolah cina kann.. mmg double la kerja rmh.. huhuh..

      Delete
  5. wah..seingat sa kan, dulu sa time tgktn 3 baru ada mo buat2 folio oh..makin advance mah budak2 sekarang :) cantik oh tulisan c Rayyan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ba.. tingkatan 3 laitu.. folio utk sejarah & geografi.. mimang terlebih advance sudah ni.. Buli la for 6yo pnya tulisan kan.. Hehehe..

      Delete
  6. Wah ni kali lah baru 6yo ada auda buat folio

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ba stel! Sy yg terpaksa merajinkan diri baa.. hahaha..

      Delete
  7. dashyat kerja sekolah drg..sy form 3 baru tau apa tu folio

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan kann kann... adeiii... advance exposure betul owhh..

      Delete

You're 'bout to corner... ;p